Part of the Group
Product Consultant?

OBVESTILO O ZASEBNOSTI PODATKOV MORINDA

25. maj 2018

Morinda se zaveda, da mora vaše osebne podatke skrbno uporabljati in zaščititi, zato cenimo vaše zaupanje v to, da bomo to storili previdno in razumno. 

To obvestilo opisuje politiko zasebnosti podatkov podjetja Morinda in opisuje uporabo informacij, zbranih od obiskovalcev in strank, ki uporabljajo internetno stran podjetja Morinda, naročilnice, e-pošto, faks in telefon itd.


• KDO ZBIRA PODATKE?
• KATERE PODATKE ZBIRAMO?
• KAKŠNE OSEBNE PODATKE ZBIRA MORINDA NA SVOJI SPLETNI STRANI?
• KATERA JE PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO PODATKOV?
• ALI MORINDA DELI INFORMACIJE, KI JIH ZBERE?
• KAKO VARNE SO VAŠE INFORMACIJE?
• KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?
• KAKŠNE SO MOJE PRAVICE?
• KONTAKTI
• PREGLEDI


KDO ZBIRA PODATKE?

Vse osebne podatke, ki jih posredujemo ali pridobivamo, večinoma nadzoruje podjetje Morinda Deutschland GmbH (Morinda), ki je upravljavec v skladu z evropskimi zakoni o zasebnosti podatkov.

Morinda Deutschland GmbH

Arnulfstr. 60, 

80335 München, Nemčija

Telefon: +49 (0) 89 2555 19 600

Faks: +49 (0) 89 2555 19 500

Morinda je edini lastnik informacij, zbranih na morinda.eu.com. Morinda zbira osebne podatke obiskovalcev in strank na več različnih točkah na naši spletni strani in tudi na druge načine, kot so skozi postopke naročanja in zahtevki po telefaksu, telefonu, elektronski pošti itd.


KATERE PODATKE ZBIRAMO?


• Naročila: Če kupite izdelek ali storitev od nas, zahtevamo določene osebne podatke od vas na naši naročilnici. Navesti morate kontaktne podatke (kot so ime, e-pošta in naslov za dostavo) in finančne informacije (kot je številka kreditne kartice, datum poteka veljavnosti). 

Te podatke uporabljamo za namene obračunavanja in izpolnjevanja vaših naročil.

• Zahtevki: Če se odločite, da boste izpolnili vlogo za registracijo naročnika ali postali Morinda neodvisni svetovalec za izdelke, bomo od vas zahtevali potrebne informacije za ta zahtevek (kot so ime, e-pošta, datum rojstva in druge informacije) in finančne informacije (kot je kreditna kartica številko, potek veljavnosti).

Te informacije uporabljamo za namene zaračunavanja, naročanja, demografije in za podporo odnosa med vami in podjetjem Morinda. Te informacije lahko kadarkoli uporabimo, da vas kontaktiramo z novicami in ponudbami podjetja Morinda.


KAKŠNE OSEBNE PODATKE ZBIRA MORINDA NA SVOJI SPLETNI STRANI?

 Informacije, ki jih zberemo od strank, nam pomagajo prilagoditi in nenehno izboljševati vaše načine za zbiranje informacij in nakupovanje na spletni strani podjetja Morinda. Tukaj so vrste informacij, ki jih zbiramo.

• Podatki, ki nam jih posredujete: Vse informacije, ki jih vnesete na naši spletni strani ali jih prejmemo na kakšen drug način, prejmemo in shranimo. Odločite se lahko, da ne boste posredovali določenih podatkov, vendar zato morda ne boste mogli izkoristiti naših številnih funkcij. 

Informacije, ki nam jih posredujete, uporabljamo za namene, kot so izpolnjevanje vaših naročil, odzivanje na vaše zahteve, prilagajanje prihodnjih nakupov, izboljšanje naših spletnih storitev in komuniciranje z vami. Tipične informacije, ki jih shranjujemo o vas, vključujejo; ime, naslov, naslov za dostavo, davčno številko, številko kreditne kartice, e-poštni naslov, številko bančnega računa (če je na voljo), telefonsko številko in številko faksa itd.


• Avtomatični podatki (piškotki): Podobno kot veliko spletnih mest tudi mi pridobimo določene vrste informacij takrat, ko se vaš spletni brskalnik poveže s stranjo podjetja Morinda. Te podatke shranjujemo v majhnih zbirkah podatkov, ki jih običajno imenujemo piškotki. Na primer, podatki, ki so shranjeni v piškotkih, omogočajo sistemom podjetja Morinda, da prepoznajo vaš brskalnik in zagotovijo funkcije, ki so vam prilagojene. 

Vendar pa nekateri ljudje zaradi zasebnosti ne želijo shranjevati piškotkov v računalnikih. Del orodne vrstice »Pomoč« v večini brskalnikov vam bo povedal, kako preprečiti, da bi brskalnik sprejel nove piškotke, kako vas brskalnik obvesti, ko prejmete nov piškotek, ali kako v celoti onemogočiti piškotke. Vendar pa piškotki omogočajo, da v celoti izkoristite nekatere funkcije spletne strani podjetja Morinda, zato vam priporočamo, da jih pustite vklopljene. 

Podrobne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, njihovem namenu in načinu, kako jih lahko blokirate, najdete v naši  Politiki piškotkov.

• E-poštna komunikacija: Da bi nam pomagali narediti e-pošto bolj uporabno in zanimivo, lahko prejmemo potrditev, ko odprete e-pošto poslano s strani podjetja Morinda, če vaš računalnik podpira takšne zmogljivosti.

• Informacije iz drugih virov: Morinda ne zbira in ne prejema informacij o svojih IPC in kupcih iz drugih virov.


KAJ JE ZAKONSKA OSNOVA ZA OBDELAVO PODATKOV?

Obdelava podatkov zahteva zakonsko podlago. Takšna zakonska podlaga je lahko vaša privolitev, pogodba ali zakonska obveznost, ki jo imamo.

ALI MORINDA DELI INFORMACIJE, KI JIH ZBERE?


• Ne prodaja:  Informacije o naših kupcih so pomemben del našega poslovanja, zato mi informacij ne prodajamo drugim.

• Zastopniki: Lahko angažiramo druga podjetja in posameznike za opravljanje nalog v našem imenu. Primeri vključujejo izpolnjevanje naročil, dostavo paketov, pošiljanje pošte in e-pošte, odstranjevanje ponavljajočih se informacij s seznamov strank, analiziranje podatkov, zagotavljanje tržne pomoči, obdelavo plačil s kreditno kartico in zagotavljanje pomoči strankam. Ti subjekti imajo dostop do osebnih podatkov le, kadar je to potrebno za opravljanje svojih funkcij, vendar jih ne smejo uporabljati za druge namene.

• IPC: Če imate kot stranka IPC sponzorja, bodo nekateri vaši podatki na voljo temu sponzorskemu IPC, tako da vas lahko kontaktira. Vsi IPC se morajo strinjati s posebnimi ukrepi za varstvo podatkov, preden prejmejo kakršne koli informacije o vas.

• Promocijske ponudbe: V imenu drugih podjetij ne pošiljamo nobenih ponudb strankam podjetja Morinda.

• Zaščita podjetja Morinda in drugih: Kadar menimo, da je izdaja primerna za spoštovanje zakona, objavimo račun in druge osebne podatke; uveljavimo ali uporabimo naše politike in druge pogodbe; ali zaščitimo pravice, lastnino ali varnost podjetja Morinda, naših uporabnikov ali drugih. To vključuje izmenjavo informacij z drugimi podjetji in organizacijami za zaščito pred goljufijami in zmanjšanje kreditnega tveganja.

• Čezmejni prenos. Vaše informacije bodo prenesene na a) Morinda Inc v American Fork, Utah, ZDA, b) na svoje hčerinske družbe in povezana podjetja po svetu. Tak prenos temelji na Sporazumu o standardnih modelnih klavzulah Evropske unije (EU), ki sta ga sklenili Morinda in Morinda Inc.

V Evropi osebne podatke v imenu podjetja Morinda obdelujejo naslednji subjekti:

Morinda Österreich GmbH, Kaerntner Ring 15, Dunaj, 1010, Avstrija

Morinda Italia SRL, Via Giosuè Carducci, 31 Milano, Italija

Morinda Switzerland GmbH, Tischenloostrasse 59, Thalwil 8800, Švica

Morinda Poland Sp. z.o.o.; Mlynska, 12, 61-730 Poznan, Poljska

Morinda Magyarország Kft, Apor Vilmos Ter 11-12, Budimpešta, H-1124, Madžarska

Morinda Sweden AB, Evenemangsgatan 31, 2 tr, Solna, 169 79, Švedska

Morinda Norge AS, Leif Tronstadsplass 1-3, Sandvika, 1300, Norveška

• Pravno razkritje. Pridržujemo si pravico do razkritja vaših osebnih podatkov v skladu z zakonom in kadar menimo, da je razkritje potrebno za zaščito naših pravic in/ali v skladu s sodno proceduro, sodnim nalogom ali sodnim postopkom

KAKO VARNE SO VAŠE INFORMACIJE?

Opremljeni smo z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi varnostnimi mehanizmi za zaščito osebnih podatkov, ki jih posredujete od naključnega, nezakonitega ali nepooblaščenega dostopa, izgube dostopa, spreminjanja, razkritja ali uporabe.

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?

Osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za izpolnitev namenov, za katere zbiramo podatke (glej zgoraj, poglavje "KAKŠNE INFORMACIJE ZBIRAMO?" in "KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRA MORINDA NA SVOJI SPLETNI STRANI?"), če to ni prepovedano z veljavno zakonodajo.

KAKŠNE SO MOJE PRAVICE?

V skladu z veljavno zakonodajo lahko vaše pravice vključujejo pravico do obveščenosti, dostop do vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, pravico do popravljanja, brisanja ali blokiranja teh podatkov, pravico do zavrnitve nekaterih dejavnosti obdelave podatkov, pravico do prenosljivosti podatkov in vaša pravica do ugovora. Podjetje Morinda ne uporablja avtomatiziranih procesov odločanja ali profiliranja. 

Za uveljavljanje teh pravic pošljite pisno zahtevo preko spodnjih kontaktnih podatkov.

KONTAKTI

Če imate vprašanja ali pripombe v zvezi s to izjavo o zasebnosti na tem spletnem mestu, v primeru, da želite posodobiti informacije, ki jih imamo o vas, ali če želite uveljaviti svoje pravice, se lahko obrnete na nas ali na našega pooblaščenca za varstvo podatkov (DPO) po elektronski pošti. Pisno zahtevo lahko pošljete tudi na naslednji naslov: 

Morinda Deutschland GmbH, 

Attn. Data Protection Officer, 

Arnulfstraße 60, 80335 Munich, Germany

Naš pooblaščenec za varstvo podatkov je:

Odvetnik: Anastasios Papadopoulos,
Expertplace compliance services GmbH, Oberländer Ufer 186,
50689, Köln, Deutschland


Prosimo, da vse vaše zahteve in / ali vprašanja o naši politiki varstva podatkov predate: Pooblaščenec za varstvo podatkov euprivacy@morinda.com

Če ne želite več prejemati naših novic in promocijskih sporočil, se lahko odločite, da jih več ne boste prejemali, tako da sledite navodilom, ki so vključena v vsakem glasilu ali sporočilu, ali pa nam pošljite e-poštno sporočilo na compliance@de.morinda.com.

Če se želite pritožiti nad našo obdelavo vaših podatkov in / ali izvajati vaše prej navedene druge pravice pri nadzornem organu, kontaktirajte organ za varstvo podatkov, ki je odgovoren v vaši regiji ali državi. 

Posodabljanje informacij. Če se vaše osebne informacije spremenijo, nam lahko to sporočite po e-pošti na naslov  compliance@de.morinda.com ali pa nas kontaktirate po telefonu ali po pošti na zgoraj navedene kontaktne podatke.

PREGLEDI

Naše poslovanje se nenehno spreminja. To obvestilo in uporaba informacij, ki jih zberemo se lahko tudi spremenita in sta predmet veljavnega obvestila o zasebnosti, ki je veljavno v času uporabe. Občasno vam lahko preko e-pošte pošiljamo opomnike na obvestila in pogoje, razen če ste nam naročili, naj tega ne storimo, vendar morate pogosto pregledovati tudi našo spletno stran, da lahko vidite nedavne spremembe.